November, stop dig selv!

Der er ikke meget glæde i november. November er ret nederen, når sandheden skal frem. Og det skal den sjovt nok.

Lige her og nu.

November er en slesk, wannabe julemåned, hvor alt kræmmerhejs går amok.

Ikke mindst den overflod af ringe reklamebudskaber, der går i selvsving for alvor nu – så man når et punkt, hvor man faktisk helst bare vil ligge under dynen og glo LOLcats dagen lang i stedet for at være vidne til novembergalskaben.

På min cykeltur gennem byen i dag, oplevede jeg 3 forskellige busreklamer – fra 3 forskellige afsendere – der alle startede sådan ca. sådan her:

”JULEN STARTER HER!”.

Sikke originalt. Sikke rammende. Sikke sigende. Sikke godt fundet på.

Øh nej.

Julen starter i december. Og derudover handler julen for alle andre end dig og dine ansatte om alt det, der IKKE er i din butik.

Hvor dumme tror I, vi er? Find på noget nyt!

Det eneste der slår novemberregnen af reklamedumhed, er alle fire årstiders bombardement fra landets ca. 5 millioner ejendomsmæglere eller deromkring, der konstant bræger i takt:

”VI KAN SÆLGE DIN BOLIG!”

Ok, ejendomsmægler, er det dét du ka’? Så var det da godt, at jeg så din reklame, for jeg var lige på vej til Bandagisten i et forsøg på snarest at skifte adresse.

Dumhed ud over alle grænser.

Black Friday … fuck nu af. Hvad fanden skal vi med det tosseri?

Black Friday er dagen efter Thanksgiving i USA. Begrebet blev opfundet i USA allerede i slut 50’erne på grund af, at der var sort af menneskemylder på gader og stræder – fordi mange havde fri den dag, og mange var på vej til og fra familiemedlemmer.

Det blev så årtier senere til en stor handledag i USA, netop fordi folk alligevel var på gaden den dag, så butikkerne fandt ud af, at det gav mening at yde tilbud dagen efter Thanksgiving.

Mangler vi virkelig endnu en amerikansk mærkedag mere i det danske, som skal pumpes kunstigt op til gavn for detailhandlen?

Jeg mener, der er ikke en måned i løbet af året, hvor et center eller butikskæde IKKE holder fødselsdag med særtilbud. Pludselig i 2013 fandt nogen i DK på at plagiere USA med en dansk Black Friday direkte uden kontekst, og nu 2 år senere har vi bare vænnet os til det, eller hvad?

Stop nu jer selv.

Er pisse ligeglad med om Elgiganten endnu engang sælger sit lort til halv pris.

Kære detailhandel – tak for så åbenlyst at se os alle som en decideret discountlorteluderlemming.

Og nå ja.

November er også måneden, hvor diverse forfærdelige ”kunstnere”, der ikke normalt har noget der ligner et pladesalg, får reklametid på tv og i radio – med dårlige udgaver af andres sange. Michael Bublé? Jamen helt sikkert, det vil jeg da gerne betale for.

Som jeg sagde …

November, stop dig selv. Og bevar lidt klasse.

De mørke måneder herhjemme er i forvejen lange og deprimerende – lad os hæve niveauet lidt, ik’.

med emneordet , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv en kommentar