Fitnessfyrste eller overspringsorakel?

Ja, hvilken type er du? Jeg er ikke bleg for at slå et slag for overspringshandlingerne, der er fandme så mange helse- og sportsfreaks i verden, der dagligt vrider din samvittighed som en sølle karklud – og fortæller dig, at du kun kommer i Himlen, hvis du konstant fiser op og ned af Amager Strandpromenade, har meldt dig til Kettlemania, KænguruCross eller nyder at blive ramt af en anden mands sved til lyden af Flashdance i Fitness World. Men hvad mange simpelthen helt undgår at give credit til, det er da det engagement, der ligger i at være skarp nok i pæren til at blive ved med at opdigte nye undskyldninger for, hvorfor det nok er det bedste lige at skubbe en træningstur til lidt senere. Eventuelt en helt anden dag.

Bevares, man skal ikke være total slatten og helt ude af form, man har vel et eller andet sted en forpligtelse overfor det modsatte køn, det er klart. Men lad os nu lige have ro til også at nyde at smide fødderne op – og lave ingenting. Eller bare noget, der er marginalt sjovere end altid at definere sig selv ud fra, hvor mange dage man har trænet i denne uge. For hvis det er topmålet for indhold i dit liv og identitet, så er du altså lidt for kummerlig kedelig i min bog.

Til jer der lige mangler lidt inspiration til at finde på undskyldninger for at skubbe træningen, kommer her lidt guldkorn.

Blæst. Og regn. Ja, selv bare hvis det ser ud til at skyerne muligvis er på vej til at trække sig lidt sammen ud på dagen, det kan jo med det samme give en klar indikation om, at det sgu da nok ikke lige er i dag, du skal flexe i fuld flor. En anden undskyldning, der er vold-valid, det er hvis du bare ikke lige fik sovet så godt i nat. BOM sagde det. Du bliver hjemme. Andre gange kan du også opleve i løbet af dagen, at du lige har siddet lidt skævt ved bordet på jobbet, så du bliver bare sådan lidt øm i nakken. Så kan du heller ikke træne. Hvis du har en eller anden aftale med et andet menneske i morgen, så husk “det er nok faktisk bedst, at jeg er helt klar i morgen, så jeg må hellere vente med at træne”. Ofte kan man også pludselig komme i tanke om, at man da snart skal have vasket tøj – bare det at den tanke har manifesteret sig i pandelappen, så skal du blive hjemme. Og finde på en undskyldning for først at vaske tøj en anden dag. Kan I se det, det kræver altså engagement det her, én dårlig dag og vupti så sidder du i fitness-saksen igen, så hold fast!

Bare rolig, der er gode undskyldninger alle vegne, det er bare op til dig at grave dem frem. F.eks. oplevede jeg forleden følgende scenarie: Jeg havde sovet dårligt om natten, og havde i det hele taget svært at komme gennem arbejdsdagen. Men jeg har jo det her fitnessfokus hængende som en kæde om halsen til lige at minde mig om, at hvis jeg vil noget i livet, så foregår det jo nok i løb. Så jeg kommer hjem fra job og tænker, at så må jeg gå ironman med det samme. Så jeg klæder om, får træningsgearet på, og da jeg sidder på sofaen og er ved at snøre løbeskoene fra Marathon Sport fanges mit blik af tv-skærmen. Fandme om ikke de viser det afsnit af Venner, hvor Rachel og Ross finder sammen igen. BOM sagde det, så kunne jeg jo ikke løbe nogle steder.

Go’ vind, derude!

3 thoughts on “Fitnessfyrste eller overspringsorakel?

  1. Mickey siger:

    Ganske enkelt genialt!

  2. Lotte Potte siger:

    Jeg er enig du er genial Hr. Møller. Skriv noget mer’ jeg morer mig hver gang der kommer nyt fra dig!

  3. onkelsblog siger:

    Jeg nejer pænt. Godt at høre at I er alive and kicking!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: