Den dag jeg blev voksen

Da jeg nu ligesom selv er kravlet op der midt i 30’erne (lidt endnu), så gik jeg sådan set og ventede på en eller anden åbenbaring mht. også at føle mig sådan rigtig voksen. Bevares, begreber som ratepension, momsregistrering og efterlønsspørsmålet tog da lidt kegler, hvor jeg lige måtte tjekke, hvor mange cardigans der egentlig er i skabet. Men det der med at være voksen, hvad er det egentlig, og hvornår opstår det? Det gør det, når du opdager, at ord du før havde lagt noget sjovt i slet ikke længere betyder det samme. Det er skete for nyligt for mig.

O.G. har hele min opvækst betydet Original Gangster, sådan total ICE-T agtigt, yeah – lige siden jeg væltede rundt i det jyske, og syntes jeg var sådan rimelig rå og nede med både heavy rock og gangster-rap. Det var dengang jeg følte mig som en rendyrket fandango (med fedtet hud) og med Chuck T’s på fødderne, Ball denim på benene og en Public Enemy cap på hovedet, imens jeg stjavede rundt og reciterede fraser fra rap-sange, som kun de få ligesindede syntes var charmerende. Der er ikke meget Original Gangster over det i dag. O.G. betyder i dag noget så eksotisk som Open Gym i træningsklubben – og jeg modtager sporadiske henvendelser om jeg lige skal med på noget O.G. i weekenden. Lige til at starte med tænker jeg “freeeeesh vi skal fyre den af for svedigt med fest i gaderne og vilde beats og damer og øl og … “, indtil det kort efter går op for mig, at der nok ikke her tænkes på hverken undergrundskoncerter, crazy fester eller andet, der ville få mig op af stolen og skrige af ungdom. Der bliver i stedet henvist til noget andet svedigt. Den slags der kræver bad bagefter. Fordi alderen trykker, det samme gør forfængeligheden og alle de der pisse belastende ting i livet, som jeg vil betegne som “andre mennesker”. Man er jo et produkt af sin tid, og denne tid her står så på at komme til at se godt ud i Speedos. Knald mig bare durk op i nummi om jeg gider lefle for sådan noget menings-pis. Men jeg er voksen, så jeg gør som samfundet dikterer, naturligvis, selvom det der med at blive stor og stærk kræver en tålmodighed og ihærdighed jeg som en gammel mand har en kende svært ved (udbryder i forvejen gerne et spontant “åhhh” når jeg skal sætte mig ned eller rejse mig op). Jeg mindes dog stadig teenage-rebellen inderst inde, derfor indkøbes absolut ingen Speedos no matter what, tumper!

PS. En anden ting der indikerer, at man er blevet voksen, det er når man opdager nogle halvlange, enkeltstående hår stikkende ud fra det venstre øre og et lille men insisterende hår midt på næsen. Det er herligt endeligt at være blevet voksen.

foto (9)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: