Year of the hipster-pork

Er draget til München for at fyre den af i det Sydtyske med en kæk københavner under armen og hendes funny vin-drikkende slæng om bordet. Det vin-drikkende faktum forventer jeg bliver sat i fokus allerede om et par timer. Sker det ikke af sig selv, må jeg naturligvis være så galant at åbne og dekantere, så der kan mæskes i den røde drue. Men inden da er det jo tid til, at jeg lige smider nogle velassorterede ord ud over læsefladen her. Nye observationer i året der er gået, spørger du?

Tjaaaa, pulled pork über alles, God damn it! Prøvligeoghørher, det ér faktisk ikke noget nyt! Og det ér faktisk muligt at lave det uden at involvere instagram! Det er også muligt at spise det, uden at simultant opdatere sin facebook-status. Ja, jeg ved godt, det kommer bag på mange, men jeg har selv testet det. I mine forældres generation, var glaseret hamburgerryg, rejecocktail og fondue uden tvivl blevet gennemspammet på newsfeed’en, hvis det havde været en mulighed dengang. Og i 2013 har der åbenbart floreret et så stort mainstream-hipster-ønske fra den brede befolkning, at man altså var pænt ligeglad med, hvor bandwagon-ish man virkede – man skulle med djævlens vold og magt uploade nærmest et helt fotoalbum fra alle facetter af denne begivenhed, bare fordi der var noget øf-øf, der var blevet revet fra hinanden i et køkken. (Åh se lige, jeg kan sgu også! Nørder.)

Pulled Pork

Men jeg elsker da sociale medier, så hvad med næste år, at vi i stedet ser mere medister på instagram! Det vil jeg gerne selv knipse løs for. Dog bliver det nok mest post-digestion. ”Earlybird”-filter snapshots durk ned i kummen med overskriften: ”Det er nok lidt svært at se nu, men hold op, hvor havde jeg arrangeret det flot på tallerknen i går!” Ja bevares, det er lige klammo nok, jeg ved det. Men stop så med den hipster-pork!

2013 var også året, hvor det canadiske hausfrau-rockband Nickelback med ultra-”badass” forsanger, Chad Kroeger, tog på en verdensturné, da de samtidig udsendte et greatest hits, vol. 1 album. Er der andre end mig, der fornemmer et paradoks her? Mig bekendt har bandet nu blot haft én eneste forpulet sang, der har ramt få dele af verden som et slags hit. Det er muligt, at folk i Canada og visse steder i det mondæne og forskrækkede USA ikke er så kræsne med deres rockindtag – men resten af verden griner altså endnu mere bespottende af det plastikband nu. Nu hvor de ligefrem laver et greatest hits album vol. 1, så man må formode at de selv mener, at de rent faktisk har hits til et helt album og fandme også til en 2’er og måske 3’er. Come the fuck on, tågehorn, Europe rocks better than that!

I 2013 gik vejret ”amok” og medierne fulgte trop!

eb

Ja, i hvert fald i et par timer i slutningen af oktober og igen et par timer i december, hvor et pænt insisterende stormvejr passerede landet fra vest. Og nej, det er sgu ikke så tit, at vi ser så meget blæst med så hårde vindstød – men en storstilet orkan var det altså ikke, peeps! Noget af det sjoveste ved den storm var vel nok at se efterspillet på facebook – Kbh. vs. jyderne. Folk i Kbh. smed lystigt updates på facebook om Evel Knievel-lignende cykeletaper over Langebro i modvind, billeder af busser med udblæste ruder (?), billeder af Konya Kebabs nu helt vandrette udendørsskilt – og video fra en stillestående metro i mørket, hvori fremmede mennesker hyggede sig sammen med guitarspil og fællessange, imens stormen hærgede. Anderledes så det åbenbart ud i det jyske, hvis man skal dømme udfra facebook, hvor tendensen var slående og først kom dagen efter – jeg nåede i hvert fald at spotte 7 forskellige opslag med næsten identiske billeder af havetrampoliner med bunden i vejret. Wtf? Men ok, det er da også belastende, at man ikke bare kan hoppe op og ned, når det blæser sådan.

Well, en sidste 2013-observation, jeg har fået gjort mig: Umiddelbart troede jeg, at tanker var toldfrie. Men efter at have mødt dennehersens sjove ”rebelsk-pæn-pige-med-lange-ben-i-rock’n’roll-læder-nederdel”, er det dog ofte, jeg er blevet konfronteret med spørgsmålet: ”Hvad tænker du?” … bare sådan ud af det blå. Mon det hjælper at forklare, ”jeg tænkte lige på, hvordan dælens det skal lykkes mig at udflatulere en velakkumuleret omgang metangas under dobbeltdynen uden at blive opdaget”. Altså jeg mener, vil hun virkelig blive tilfreds med svaret?? Derudover er det også nu blevet evident, at badeværelset er et ”safe place”, hvorfor man holder døren lukket, når man tisser – ja, den igangværende samtale kan faktisk godt tåle et lille kunst-break. (Told you so). Til gengæld er det stadig røvbelastende, at Maoam, kanelgifler og den dyre rom bliver placeret på øverste hylde i køkkenet – hvor jeg ikke kan nå!! Det tangerer jo voksenmobning, for fuck sake. Forventer også at høre introduktionsmantraen ”SE, hvor den lille mand kan danse!” efter maden i aften. But it’s all good, man er vel en entertainer! Godt nytår, venner, pop den pagne –  mere ’dister og fed lykke til alle i det nye år.

Ægte Silvester Prost!

med emneordet , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: