Et af de steder, du skal besøge inden du dør

Storcentret.

Især i juletiden – ”for the real McCoy experience”. Om ikke andet, så for at opleve kødranden af dumhed vælte for dine fødder.

… hvad der sker med folk, så snart de kommer gennem luftslusen i svingdøren til storcentret?

De når lige akkurat indenfor i varmen, og så paralyseres de. I samlet flok en halv meter fra døren. Det er ligesom bare den velkomst man får – ”klask” lige op i røven af en fremmed. Er man heldig, er der tale om en god røv af det modsatte køn. But let’s face it. What are the odds? Og man er jo godt opdraget, så helt automatisk siger man selv:

”Hov, undskyld”.

Det er fandme bare ikke godt nok.

Når man derefter forsøger at orientere sig, finder man hurtigt ud af, at stedet man har entreret nok har været en arkitekt-prank lige så meget som en funktionel foranstaltning. Og det er jo ikke sådan, at de fleste centre er ens opbygget, så man i det mindste har chancen for at memorere noget genkendelse på rygraden.

Man starter from scratch hver gang. Hvorfor helvede er der mindst 5 snydeveje i alle rum – prøv med én, ja, én fucking vej frem. Det kunne f.eks. bare være den mest oplagte vej. Den korteste!

Måske er det stedets opbygning, der smitter af på pøblen, der er samlet her. At man som lyn fra en klar himmel med ét bliver dum som løbesnot. Ude af stand til at fungere fornuftigt og forholdsvis normalt, som man gør ude på gadeplan.

Er luften for tynd i centret eller bliver man hypnotiseret af al den neon? Eller er det en effekt af Michael Bublé i højtalerne? Vides ikke.

Men jeg må konstatere, at der florerer en kollektiv bølge af massiv ”rådyr fanget i lyset” trance-lignende adfærd.

Øjne så store som tekopper, granatchok og nul bevægelse i benene. Hallo mand, det er bomuld du står og rører ved, der står H&M på skiltet, slap nu af, Amish freak.

Og de folk som rent faktisk formår at flytte lidt på sig, får kroppen til at bevæge sig i rytmer, der ikke giver mening. Man er jo helt lost i en afventende situation – hvor er du på vej hen, mester? To skridt frem, et til højre, tre til venstre, et tilbage, stop, repeat.

Efter min mening burde alle storcentre udstyres med en skilift, der kører op under taget – direkte til udgangen. Med gratis forsyning af Fernet-shots for at minimere risikoen for total kollaps, når man rammer gaden igen.

Sweet Lord.

med emneordet , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: