Hvem har ringet efter eksperten?

Så fik vi sgu has på endnu et år.

Og hvad har vi så lært.

Ud over at den primitive blog, Den Korte Avis, der ”udmærker” sig ved at tilsidesætte helt basale journalistiske grundprincipper, fik fyret godt op under de menneskelige værdier, så det (sandsynligvis) kan ses på DFs medlemstal – og populist politikken fandt nationalretten frem af idéskuffen – så kan vi trods alt glæde os over, at danskheden ENDELIG kom til overfladen.

Jo jo, vi fandt ud af, hvad en rigtig dansker er. En rigtig dansker er en, der er ”ekspert”. Og det er man sådan ca. i det øjeblik, man ligesom bare siger det selv.

Glem alt om coaches fra 2012-13.

I 2014 er en ekspert en, der siger, at han/hun ved noget om kommunikation på nettet. Det betyder mindre, at der ikke skal mere til for at være ekspert i dag, end at man kombinerer evnen til at fortælle helt elementære begreber med et twist af ord fra Amerika.

”Når du skriver budskaber til nettet, så er det vigtigt at lære at blive en god ’copywriter’, det bliver du ved at skrive på en måde, så det du skriver giver mentale billeder i hovedet på dem, der læser det”.

Ok, tak ekspert.

For det første er en copywriter ikke en måde at skrive på – det er den engelske stillingsbetegnelse for en tekstforfatter, sjoller. Det har jeg eksempelvis mere end 10 års erfaring med, hvorimod du blot slynger ud på din ekspertblog, at du er en god copywriter.

Det er du ikke.

For det andet er det du der fortæller helt almindelige kommunikationselementer, som enhver der har gået i skole efter 9. klasse og har prøvet at læse en bog har stiftet bekendtskab med, så kunne du ikke i stedet prøve at lære os noget på ekspertniveau, nu du titulerer dig selv ekspert … eller hvad?

Jesus Christ.

Ja, jeg nåede at blive godt og grundig metaltræt i løbet af året med alle de nye ”eksperter”, der piblede frem som horny rotter på sjov-tobak i en Burton film. Men ihærdige det har de været. Bestemt.

En anden ekspert: ”Brug sociale medier som du plukker jordbær – du skal vælge de bedste. Facebook er godt til slutbruger-segmentet, hvor man kan kommunikere til sine fans, altså sine mulige kunder. Og på Instagram foregår det hele primært via billeder i stedet.”

I shit you not, det skriver en ”ekspert” på sin ekspertblog. I 2014.


Og til det skal der da herfra lyde et stort tak.

Naturligvis.

Havde det ikke været for mange af de nye online og social media undervisningseksperter og selvudnævnte gurubloggere i år ville al fornuftig kommunikation jo gå i stå. Erhvervslivet ville være lost. Krisen ville æde os igen igen. Vi ville ende med at stå i køen til hylden med gær og bare tænke: Shit, hvorfor tog jeg ikke det 2-dages kursus?!

Mit gæt for 2015:
50 nyudklækkede ”nudging eksperter”. Fordi de siger det selv.

Nå, men pas nu på jer selv i aften.
På med brillerne og pop den panje.

Og lyt til ’grethes tale.
Hun ER ekspert. Omend lidt bælgøjet. Men fuld af visdom.

Godt nytår, folkens.

Gud bevare Facebook-Danmark.

med emneordet , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: